Dünya Dans Sporları Federasyonu (WDSF) tarafından birinci defa organize edilen ve dünya genelinden 14 ülkenin 450 atletle katıldığı Dünya Koreografik Latin Şampiyonası’nda Türkiye’den iki farklı grup büyük bir muvaffakiyete imza attı.
Türkiye, şampiyonada elde ettiği birinci ve ikinci sıralarla dans sporları alanında dünya çapında değerli bir muvaffakiyete ulaştı, bu muvaffakiyet ülkenin bu alandaki birinci dünya şampiyonluğu olarak tarihe geçti.
Türkiye Dans Sporları Federasyonu ismine müsabakaya katılan İzmir merkezli Dans Ege Spor Kulübü, antrenör Arman Esen idaresindeki 23 atlet ve üç farklı kadro ile yarıştı.
28-31 Mart 2024 tarihlerinde İspanya’nın Cambrils kentinde gerçekleşen ve DanceSport Cambrils aktifliği çerçevesinde düzenlenen şampiyonada, Aegean Stars kadrosu samuray konseptiyle Yıldızlar 2 (Junior 2) kategorisinde birinciliği, Aegean Girls grubu ise lady bug konseptiyle ikinciliği kazandı.
Performansların koreografisi Arman Esen tarafından hazırlanırken, kostüm dizaynlarını Aydan Çınar üstlendi, müzik düzenlemeleri ise Serdar Kastelli’ye aitti. Bu etkileyici performanslar, İspanyol seyirciler tarafından ağır ilgi ve alkışla karşılandı.
- Dünya Şampiyonu ve Dünya İkincisi olan ekiplerimizin atletleri:
- Aegean Stars Atletleri: Azra İnamlık, Beyza Kuşkapan, Duru Akgül, Duru Vahaplar, Irmak Okutan, Nermin İlgün, Hikaye Karakülah, Tülin Şahin.
- Aegean Girls Atletleri: Bade Kasar, Beril Durmaz, Ceren Onay, Derin İnanç, Tabiat Türkkal, Ela Okdan, Lena Esen, Irmak Yıldırım, Sahra İnamlık, Su İmam.