Kamu hastanelerinde yemeklerin içerisinden böcek ve haşere çıkmaya devam ediyor. İzmir’de bir çok kamu hastanesinde sıhhat işçileri ve hastalar böcekli yemek sorunu nedeniyle aç kalıyor.
Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, İzmir kamu hastanelerindeki yemek problemlerinin tahlili için Sıhhat Bakanlığını vazifeye davet etti. “Hangi bakanlık işçisi öğlen yemeğinde çöplü, böcekli, haşereli yemek yiyor. Yahut hangi üst seviye yönetici arkadaşımızın yemeğinden haşerat çıkıyor. Hiç bu türlü bir duyguyu yaşadılar mı?” diye soran Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, “Defaten lisana getirdik, yönetimci arkadaşlarımızı bu manada uyardık. Üç, beş bin kişinin yemek yediği bir kışlada münferit bir olay olarak görülen yemeklerden böcek v.s. çıkması nasıl olurda elli yataklı bir hastanede yahut yedi yüz yataklı bir hastanede neredeyse haftada birkaç defa bu iğrenç durum ile karşı karşıya kalmaktayız. Yönetimler niye bu durumda hizmet aldıkları firmalara neden bir yaptırım uygulamıyorlar yahut uyguluyorlarsa sembolik yaptırımlar mı uyguluyor?” dedi.
Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Yemekler Mide Bulandırıyor !
Demircan, kelamlarını şöyle sürdürdü, “Çiğli eğitim ve araştırma hastanesinden neredeyse her hafta birkaç mide bulandırıcı fotoğraf karesine şahit oluyoruz. Yönetimlerin gücü firmalara yetmiyor mu? Kalitesinden ve ölçüsünden vaz geçtik, bari hijyen şartlarında yemek hizmeti sunulsun. Bunun bir de hasta ayağı var. Düşünün günlerce yemek yemeyen bir hastanın önüne gelen yemeğin içinde böcek var. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Kurum ziyaretlerimizde lavaboların pisliğine, bahçelerin peyzaj konusunda ki yetersizliğine, başhekimlik bina girişlerinin önündeki beş litrelik su petlerinin mide bulandırıcı düzeydeki hallerini görüyoruz görüyoruz da lütfen artık hastane yönetimleri yemek hizmetleri ile ilgili firmalara yönelik önemli yaptırımlar uygulasın. Kendi yemeğinden bir haşerat çıktığında yemek yediği yere gösterdiği yansıyı mahiyetinde çalışan memurları içinde göstersin. Çalışanlarınıza lütfen bedel verin. Düzeltebileceğiniz bahislerde elinizi taşın altına koyun” (BSHA – Bilim ve Sıhhat Haber Ajansı)