Trendyol Üstün Lig’in 30. haftasında Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında yaşanan olayların akabinde harikulâde genel konseye gitme kararı alan Fenerbahçe, “Futbol A ekibinin Muhteşem Lig’den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi” gündemiyle Ülker Stadyumu’nda toplandı.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, olağanüstü genel konseyde ligden çekilme, faaliyet dondurma ve yurtdışından grup alma üzere opsiyonların masada olduğunu açıklamıştı. Genel suradan onay çıkarsa nasıl bir yol seçileceğine yönetim kurulu karar verecek.
Olağanüstü genel konsey öncesi eski yöneticileriyle bir ortaya gelen Ali Koç, daha sonra Yüksek Divan Kurulu üyelerini toplayıp, görüşlerine başvurmuştu. Koç, ağır iştirake sahne olan iki toplantıda da tam takviye kelamı almıştı.
Ali Koç son günlerde yaptıkları görüşmeler sonucunda topluluğun genel kanısının en hafifinden en ağırına yanlışsız kademeli olarak reaksiyon vermekten yana olduğunu da lisana getirmişti.
FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR ERKEN SAATTE GELDİ
Ülker Stadyumu’nun kapılarının 17.00’den itibaren açılacağının duyurulmasına karşın Sarı-laciverti taraftarlar erken saatte stada akın ettiler.
Taraftarlar tribündeki yerlerini almaya başlarken, ‘Maraton tribünü’ ismi verilen kısımda konuşmalar için platform kuruldu ve dev bir Fenerbahçe bayrağı maraton tribününe asıldı. Taraftarlara girişte iftarlık paketler dağıtıldı.
Başkan Ali Koç, teknik yönetici İsmail Kartal ve futbolculardan Osayi Samuel, Mert Hakan Yandaş ile Ferdi Kadıoğlu bir orta alana çıkarak taraftarları selamladı. Lider ve futbolculara tezahüratlar yapıldı.
TARAFTARLARDAN TAM DESTEK
Tarihi kongreye kısa bir mühlet kala Fenerbahçeli taraftarlar, alınabilecek muhtemel kararlarla alakalı olarak görüşlerini belirtti. Taraftarlardan bir kısmı Süper Lig’de bu dönemi tamamlamanın gerçek olduğunu söylerken, bir kısmı ise çekilme kararı alınması gerektiğini vurguladı.
Fenerbahçeli taraftarlar, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa’da Galatasaray ile oynanacak olan Muhteşem Kupa maçına ise mutlaka çıkılmaması istikametinde görüşlerini bildirdi. Bir taraftar ise Fenerbahçe’nin rastgele bir gayretten tarih boyunca kaçmadığını ve bu sebepten ötürü Harika Kupa maçına çıkılması gerektiğini söyledi.
“PFDK SEVKLERİ HAKİKAT DEĞİLDİ”
Taraftarlar, Trabzonspor maçında yaşanan olayların akabinde Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat’ın PFDK’ya sevk edilmesini ise gerçek bulmadıklarını söyledi. Oyuncuların, kendilerini savunmak için bu türlü bir harekette bulunduğunu tabir eden taraftarlar, sevkleri ‘saçma’ olarak nitelendirdi.