Bayraklı Kent Hastanesi’nde sıhhat çalışanları açlıkla boğuşuyor!

İzmir Bayraklı Kent Hastanesi’nde artık de özel bir şirket aracılığıyla sağlanan yemek hizmetlerinde yaşanan problemler gündeme geldi.

Açıldığı günden bugüne yaşanan problemlerle gündeme gelen Bayraklı Kent Hastanesi’nde sıhhat çalışanlarının yemekhaneye erişmekte zorlanırken bir de kalitesiz ve yetersiz yemek hizmeti verilmesinden kaynaklı olarak kimi vakit aç kalarak çalışmak zorunda kaldıkları belirtildi. Sıhhat çalışanlarından gelen şikayetler üzerine Türk Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı açıklamalarda bulundu.

Atıcı, sıhhat çalışanlarının şiddetli çalışma şartları içerisinde bir de yemek sorunu ile uğraşmak zorunda bırakıldığını adeta açlıkla sınandıklarını vurguladı. 

BAYRAKLI KENT HASTANESİ’NDE, YEMEKHANEYE ERİŞMEK İMKANSIZ! 

 Başkan Atıcı, “Sağlık çalışanlarımızdan gelen şikâyetlere nazaran; yemeklerin az sayıda olması, yemekhanelerin çalışma ortamına uzak olması, çalışanların yemek sırasında fazla beklemesi ve hatta yemek yiyemeden ünitelerine dönmesi, yemeklerin kalitesiz olduğu tarafımıza iletilmiştir.  Ülkemizde enflasyon başını almış giderken, gün çok nöbetler tutan, 7/24 saat açık hizmet veren hastanelerimizde fedakârca çalışan sıhhat çalışanları artırımlar ve bir de tasarruf önlemleri ile derde girmiştir. Bunların üzerine esasen başlı başına meselelerin yaşandığı sıhhat dalında yemek dahi yiyemeyen sıhhat çalışanlarımızın motivasyonunun yüksek olmasını nasıl bekleyebiliriz” diye konuştu. 

ÖZELLEŞTİRME YAPMAYIN DEMİŞTİK!

Sağlıkta yemek hizmetlerinin özelleştirilmesine yıllar evvel karşı çıktıklarını söz ettiklerini hatırlatan Atıcı şunları söyledi: “Yemek hizmetleri özelleştirilirken tekraren bunun yanlış olduğunu ifade etmemize karşın dinleyen olmamıştı. Bugün geldiğimiz nokta da maalesef çalışanlarımız sağlıklı ve doyurucu yemek yiyememekte ve hatta yemek dahi yiyememektedir. Bunun sorumlusunun da çalışılan yemek firmasıyla ilgili olduğu ve hastanelerdeki yemek sıkıntısının ne kadar büyük olduğu ortadadır. Bu sorunun bir an evvel düzeltilmesi gerekmektedir.”

SAĞLIK BAKANLIĞINA DAVETTE BULUNDU 

Türk Sağlık-Sen olarak Bayraklı Kent Hastanesi’nde yaşanan yemek sıkıntısının bir an evvel giderilmesi konusunda Sıhhat Bakanlığına davette bulunan Türk Sağlık-Sen İzmir 2Nolu Şube Başkanı Atıcı son olarak şunları kaydetti: “Çok ivedilikle yemek sorunun düzeltilmesi ve işini yapamayan yemek firmalarının ortadan kaldırılması ve yemek hizmetlerinin tekrardan kamu eli ile yapılması tek çare olacaktır. Hastanelerimizde yemekhanelerin tekrar açılması ve steril ortamda yemek üretiminin sağlanması, kâfi seviyede kaliteli ve sağlıklı olması gerekmektedir. Tasarruf önlemi açısından da bunun uygun olacağı kanaatindeyiz. Türk sıhhat sen olarak bu hususun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.” (Bilim ve Sıhhat Haber Ajansı)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir