CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin Hatay seçim sonucuna yönelik itirazı hakkında konuştu. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı işaret ederek ”Hatay’da, vali eliyle seçim gecesi manipülasyon yapılmaya çalışıldı. Buna reaksiyonumuzu gösterdik ve görevlendirmelerimizi yaptık” dedi.
“YENİDEN SAYIM HATAY’I BİZE GETİRİR”
CHP’nin iki genel lider yardımcısı, çok sayıda milletvekili ve hukukçunun Hatay’da olduğunu belirten Özel, şunları söyledi:
– Maddi kusurlar düzeldiğinde 3 bin 900 olan fark, birden 3 bin 200’e indi. Çok sayıda sandığa, çok sayıda ilçeye itiraz ettik. Tam 39 bin geçersiz oy var. Ve burada valinin direkt AK Parti Vilayet Lideri üzere devlet vazifesini berbata kullanması kelam konusu.
– Burada yine sayımın Hatay’ı bize geri getireceğini düşünüyoruz. Hatay halkının iradesine ket vurmak için, mani olmak için her yolu denediler. En son vali eliyle ulusal irade hırsızlığına kalkıştılar. Oyların tekrar sayılmasının bu rezaletin önüne geçeceğini düşünüyoruz. Yakından takip ediyoruz.