Borusan Robotik Grubu MEB’te!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Borusan Asım Kocabıyık Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Robotik Grubunu makamında kabul etti.
Bakan Yusuf Tekin, ABD’nin California Eyaletinde düzenlenen FIRST Robotics Competition Aerospace Valley Regional müsabakasında finallere katılma başarısı göstererek 40 ekip ortasından 6. olan İstanbul Borusan Asım Kocabıyık Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi “7444 Ay Yıldız Robotik Takımı”nı Bakanlıkta kabul ederek tebrik etti, muvaffakiyetlerinin devamını diledi. Öğrencilerle tek tek ilgilenerek geleceğe yönelik amaçlarını soran Bakan Tekin, öğrencilere “Ne isterseniz yapmaya hazırız.” diyerek hür türlü takviyesi vereceklerini kaydetti. Eğitimde teknoloji ve yapay zekâ kavramlarının kıymetine vurgu yapan Bakan Tekin, takımdaki son sınıf öğrencilerine üniversite maksatlarına ait tavsiyelerde bulundu.  Bakan Tekin, memleketler arası alanda muvaffakiyet gösteren 7444 Ay Yıldız Robotik Takımı’na akıllı saat ve kitap seti ikram etti. Kadroda yer alan öğrenci ve öğretmenler ise kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek Bakan Tekin’e isminin yazılı olduğu kadro forması armağan etti.

Autonomous Award Mükafatını Kazandı

2018 yılında kurulan, ulusal ve milletlerarası alanda pek çok yarışta mükafatlar kazanan 7444 Ay Yıldız Robotik Ekibi, 5 mentör öğretmen ve 52 öğrenciden oluşuyor.  Robotik grubu, ABD’deki müsabakanın dışında yeniden 2024 yılında İstanbul’da yapılan 6 farklı ülkeden 53 robot grubunun katıldığı FRC Haliç Regional müsabakasında finallere kalma başarısı göstererek müsabakayı 5. sırada tamamladı ve otonom dönemde kararlı, muteber ve en yüksek performans gösteren robota verilen “Autonomous Award” mükafatını kazandı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir