GENEL HABERLER
ÖZASLAN: YEREL YÖNETİMLER MEVZUATI ÇAĞIN GERİSİNDE KALDI
MANSUR YAVAŞ: KİM OY VERMİŞ VERMEMİŞ ÖNEMLİ DEĞİL BU DÜŞÜNCEYİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ
ÜRETİM VE VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASI VE ŞEHİRDEN KÖYE DÖNÜŞ
KÖY DERNEKLERİ VE HİZMET AKIŞININ SAĞLANMASI
EKMEK FESTİVALİNDE KIZILCAHAMAM BAZLAMASI BİR NUMURADA YERİNİ ALACAK
İYİ PARTİLİ KADINLAR ÖYLE BİR KONUYA PARMAK BASMIŞLAR Kİ !...
Ölü sayısı 86'yı buldu, 2 ayrı saldırıda 186 kişi yaralandı

10-10-2015
Ankara Tren Garı yakınındaki 2 ayrı patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara'daki patlamalar sonucunda 86 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 186 vatandaşın ise yaralandığını bildirdi.
. | . |
ANKARA
İçişleri Bakanlığınca Ankara'da meydana gelen patlamalar sonucunda ilk belirlemelere göre 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin yaralandığı bildirildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 12.00-16.00 saatlerinde, Ankara Tren Garı'ndan Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulduğu belirtildi.
Açıklamaya göre, KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09.30 itibarıyla Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10.04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana geldi.
Patlamalar sonucu ilk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti, 126 kişi yaralandı. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam ediyor.
Demokrasi ve ülkenin huzurunu hedef alan menfur saldırının lanetle kınandığı açıklamada, "Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.
Hastanelerde yoğunluk yaşanıyor.
Bu arada, patlama sonrası yaralıların sevk edildiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İbni Sina Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi önünde yoğunluk yaşanıyor.
Yakınları ve tanıdıkları hakkında bilgi almak ve kan vermek isteyen vatandaşlar hastanelere geldi. Yaralıların isimleri de hastanenin giriş kapısındaki cama listeler halinde asıldı.
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen yaralılardan Hatun Berk, başından darbe aldığını ve tek kulağında duyma kaybı olduğunu söyledi. Berk, olaya ilişkin başka bir şey hatırlamadığını belirtti.
AA fotomuhabiri yaralandı
Bu arada, miting haberi için olay yerinde bulunan Anadolu Ajansı fotomuhabiri Ege Gürün hafif şekilde yaralandı.
Başkent Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Gürün'ün iki kulağında duyma kaybı yaşandığı kaydedildi. Gürün, müşahede altına alındı.
Muhabir: İlkay Güder, Yıldız Aktaş, Zafer Fatih Beyaz, Yıldız Nevin Gündoğmuş, Durmuş Koçak, Serdar Açıl
Bu Yazıyla İlgili Yorumunuz ?
Okuyucu Yorumları
HIZLI ARAMA
MAKALELER YAZARLAR
GÜRHAN GÜRSES
GÖĞE ATILAN İMZADIR HER ŞEHİDİN ADIMEHMET AKYOL
KIZILCAHAMAM BELEDİYESİ VE MUHTEŞEM SÜLEYMANNurettin DOĞAN
AH ŞU PARTİCİLİK VE MEZHEPCİLİK!Prof.Dr. Anıl Çeçen
DÜNYA ZENGİNLERE GÖRE DİZAYN EDİLİYORİSRAFİL ÇELİK
TÜRK DÜNYASI İLE İLİŞKİLERİSMAİL UÇAKCI
İSMAİL UÇAKÇI, OBA ŞENLİKLERİNE RENK KATTIBAHATTİN DEMİRAY
AHİRET İÇİN ON HAZIRLIK METODUDURAK TURAN DÜZ
MİLLÎ KİMLİK VE MİLLÎ DEĞERLERYUSUF YILMAZ
ALLAH’A AİT YETKİYİ, ALLAH’TAN ALMAYA KALKAN UTANMAZLARREŞİT YILMAZ
OKUMA RUHUNUN GELİŞTİRİLMESİ VE YAYGINLAŞTIRILMASI
KADIN AİLE-MODA
KÜLTÜR & SANAT
EDEBİYAT & TARİH
SAĞLIK
ENÇOK OKUNANLAR
ENSON HABERLER
GAZETE İLK SAYFALAR
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Tasarım & Yazılım : Networkbil.net